LEZINGEN najaar 2018:

 

27 oktober : kunst en muziek lezing

Kunst en Muziek avond in samenwerking met pianist Frans van Tuijl.            
Deze avond staat in het teken van de Romantiek en Impressionisme.
                                               

                             frans

 

Dit multimedia-verhaal over kijken en luisteren, over schilderkunst en pianomuziek is tot stand gekomen doordat Frans en ik besloten onze kennis en krachten te bundelen in een voordracht over kunst en muziek.

Na een succesvolle carrière als apotheker koos Frans van Tuijl in 1999 voor zijn roeping als pianist. Hij studeerde bij Jan Wijn en aan de Schumann Academie. Jan Wijn vertelde, dat hij Frans graag al als 12-jarige pianist onder zijn handen had gehad vanwege zijn talent en gedrevenheid. Frans heeft jaren geleden op uitnodiging van Ulrich Eisenlohr, als begeleider deelgenomen aan Masterclasses aan de Landesakademie für die musizierende Jugend in Baden-Würtemberg o.l.v. Ulrich Eisenlohr en Prof. Ruth Ziesak. Ook volgde hij classes bij Rudolf Jansen.

We kozen voor de periode waarin de Romantiek geleidelijk plaatsmaakt voor de Impressionistische en de Moderne Tijd. In de Romantiek werd, in reactie op de Verlichting, de subjectieve ervaring als uitgangspunt genomen.
Een aantal kunstenaars in de tweede helft van de 19de eeuw ging er toe over om de realiteit van het dagelijks leven te schilderen in plaats van fantasierijke onderwerpen.

 
Houdt u van Brahms?? en van Schumann, Chopin,  Grieg, Debussy??  
Het wordt een boeiende avond waarin u ogen en oren tekort komt!

 

Entree € 20,- incl. koffie/thee en alle andere consumpties.

Adres: Azalealaan 4 in Waalre

Inloop vanaf 19.30u, aanvang programma 20.00 uur.

U kunt zich aanmelden via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

We hopen u te mogen ontvangen.

 


U heeft ook altijd de mogelijkheid om zowel lezingen als cursussen aan te vragen op locatie of, indien gewenst, bij mij thuis. De groep moet dan wel bestaan uit minimaal 8 personen.

 


 

In Oktober start een korte cursus van 3 bijeenkomsten over de Haagse School in Best.

Data:        15, 22 en 29 oktober

Tijd :        14.00 - 15.30 uur

Inschrijven via  PVGE Best